EPA/MICHAEL REYNOLDS
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice se javno sukobio sa svojim političkim protivnicima i novinarima.

Tramp je pod velikim pritiskom jer je protiv njega pokrenuta formalna kongresna istraga pred pokretanje opoziva zbog telefonskog razgovora kojim je od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zatražio da istraži Džoa Bajdena, demokratu koji ima najviše izgleda da stekne stranačku nominaciju za predsedničke izbore. Američki predsednik sve je nazvao prevarom.

– Ovo je samo nastavak svega što se događa otkad sam ja predsednik. Ovo je zločin nad američkim narodom – oštro je rekao Tramp koji je na Tviteru sugerisao da bi njegov opoziv mogao dovesti do novog građanskog rata u SAD-u.

Za Bajdena je rekao da je “pospani Džo glup kao top” i da je pomogao svom sinu da ilegalno stekne milione dolara u poslovima s Ukrajinom i Kinom.

U svom govoru medije je nazvao “životinjama” i rekao da im njegovi protivnici namerno plasiraju lažne informacije.

– Znate te životinje u medijima. Oni su životinje. Neki od najgorih ljudi koje ćete ikada sresti. Oni su šljam, mnogi od njih su šljam – rekao je Trump.

Novinar Rojtersa Džef Mejson više je puta pitao Trampa što je tačno želeo od Zelenskog, ali mu predsednik nijednom nije odgovorio.

– To je legitimno pitanje. Čini mi se da Trampova nervoza nije deo strategije, nego da je samo uznemiren i frustriran zbog istrage – rekao je Mejson za CNN.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here