Tramp ne bira reči: Električne automobile podržavaju vrlo glupi ljudi

1
Tanjug/AP
Donald Tramp

Donald Tramp imao je do sada nekoliko zapaljivih izjava koje su se ticale električnih automobila, a čini se da je nastavio u istom ritmu.

U nedavnom intervjuu koji je Tramp dao za američki CNBC, povela se priča o njegovom poznanstvu sa Ilonom Maskom, od kog je neuspešno pokušao da dobije novac za finansiranje kampanje.

Mask je, kao što je dobro poznato, na čelu EV giganta, kompanije Tesla, pa nije ni čudo što se on i republikanski kandidat za predsednika ne slažu po pitanjima koja se tiču električnih automobila.

1 COMMENT

  1. Tramp je na liniji ortofoksnis konzervativaca ne samo u SAD nego i u svetu koji ne samo da ne veruju u EV, AI nego i celokupni tehnološki napredak. On veruje samo u svoj puni džep tako da neće imati ništa protiv Maskovih milijardi u svojoj kampanji. Za uzvrat oslobodiće ga poreza. Što se tiče električnih vozila, konsenzus je da će oni kad tad da preuzmu primat, pitanje je samo kada će se to desiti. Ima dosta kočnica, što zbog još uvek nerazvijene infrastrukture, sporog usvajanja tehnoloških rešenja, i nauka sporo ide i otpora naftnih kompanija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here