EPA/Michael Reynolds
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da neće nositi masku uprkos novoj medicinskoj preporuci Amerikancima da to čine.

Kako prenosi BBC, Tamp je rekao da ne može da zamisli sebe kako pozdravlja predsednike, premijere, diktatore, kraljeve i kraljice u ovalnoj sobi dok nosi masku.

On je naglasio da je pridržavanje preporuke o nošenju maski koje je izdato juče “dobrovoljno”.

– Ne morate to da radite. Ne mislim da ću ja to raditi – rekao je Tramp.

Preporuke koje su izdali Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, vladina savetodavna agencija za javno zdravstvo, stigle su nakon što je u SAD potvrđeno najmanje 270.473 slučajeva Covid-19, sa skoro 7.000 smrtnih slučajeva.

Do sada su američke zdravstvene vlasti govorile da samo bolesni ili oni koji brinuo pacijentima koronavirusa treba da nose maske, ali novije studije ukazuju na to da je važno nositi masku kako bi se sprečilo nenamerno prenošenje virusa.

– Iz nedavnih studija znamo da prenošenje virusa s pojedinaca bez simptoma, igra značajniju ulogu u širenju koronavirusa nego što se pre razumelo – rekao je Tamp.

Amerikancima se sada savetuje da čistom krpom ili šalom pokriju lice dok su u javnosti. Zvaničnici su naglasili da medicinske maske i dalje nedostaju i da ih treba ostaviti zdravstvenim radnicima kojima je to najpotrebnije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here