EPA/Michael Wyke
Donald Tramp

Donald Tramp je predsednika SAD Džozefa Bajdena nazvao “državnim neprijateljem”, na svom prvom stranačkom skupu otkako je američki Federalni istražni biro (FBI) izveo pretres njegovog imanja na Floridi, u potrazi za poverljivim dokumentima.

Obraćajući se u subotu pred hiljadama pristalica u Pensilvaniji, bivši republikanski predsednik je optužio Bajdena da je protiv njega upotrebio FBI, prenosi BBC.

Tramp tvrdi da je akcija koju je sproveo FBI na njegovom imanju bila “jedna od najšokantnijih zloupotreba moći od strane bilo koje administracije u američkoj istoriji”.

On je boravio u Pensilvaniji da podrži dva republikanska kandidata, kardiohirurga i TV lice Mehmeta Oza , koji je u trci za Senat, i senatora Daga Mastriana koji se kandiduje za sledećeg guvernera ove američke savezne države.

Obojica su se obratili samo kratko, dok je Tramp (76) u prvom delu svog skoro dvosatnog govora kritikovao pretres FBI, a kasnije se vratio na poznate teme: tvrdnje da su mu ukradeni izbori 2020, napade na rivale u Demokratskoj stranci i obećanja da će „spasiti Ameriku“, prenosi BBC.

Agenti FBI, koji su u avgustu pretražili posed bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi, pronašli su prazne fascicle sa oznakama o poverljivosti, kao i više od 10.000 zapisa bez oznaka klasifikacije, navedeno je u popisu oduzetih materijala objavljenom u petak, preneo je AP.

Prema inventaru, koji je objavio Sekretarijat za pravosuđe, otkriven je sadržaj 33 kutije i fascikli uzetih iz kancelarije i skladištene prostorije u Trampovom posedu Mar-a-Lagu tokom pretresa 8. avgusta, navodi Glas Amerike.

1 COMMENT

  1. Srbija je za Trumpa i Melaniju. Njih dvoje su olicenje postenja. Donalde – Srbine, Srbija je uz tebe!!!!
    Svi Srbi – pod Donaldov kisobran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here