pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je, nakon poletanja u orbitu svemirske letelice „Falkon 9“ iz Svemirskog centra „Kenedi“ na Floridi, da je to samo početak i da će na kraju američki astronauti leteti i na Mars.

– Neverovatno je, snaga, tehnologija – prokomentarisao je Tramp prvi let u svemir sa američkog tla posle devet godina i dodao da je to bio „divan prizor“.

Američki predsednik je u društvu potpredsednika Majka Pensa i drugih visokih zvaničnika posmatrao lansiranje svemirske letelice „Falkon 9“, navodi agencija Rojters.

Raketa „Falkon 9“ lansirana je u 15.22 po lokalnom vremenu, a astronauti su u novoj kapsuli „Kru Dragon“, kojoj je to prvi let u orbitu sa ljudskom posadom, preneo je Tanjug.

3 KOMENTARA

  1. Tramp: Ovo je samo početak, letećemo i na Mars Gospodine Donalde, Vi treba da se zahvalite našem Srbinu Nikoli Tesli koji Vam je sve instrukcije dao davne 1939. A šta rade SAD protiv njegove Matične Države? To je Vaša zahvalnost Gospodine Donalde. Vi ste još koji mesec dana na Predsedničkoj stolici možete još uvek da povučete NATO i vašu vojsku i ostavite KIM naslednicima od Nikole Tesle a, ne, držati u princip onom čoveku sa čijim se mozgom ponosite. Donalde pokaži i ti nešto za Srbiju. Neznam da li je tačno i o vama da isto i Ti vučeš korenje iz Srbije koju su SAD bombardovale i žestoko nanele štetu civilizaciji Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime