EPA/Jason Szenes
Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju povodom 12. godišnjice od kako su prištinske vlasti proglasile nezavisnost, poželeo mu uspeh i poručio da fokus Prištine u narednom periodu treba da bude na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

“Američki narod i ja, čestitamo svim građanima Kosova 12. godišnjici nezavisnosti Kosova. Jake veze između Kosova i SAD uspostavljene su zajedničkom posvećenošću da Kosovo postane suverena, nezavisna, multietnička i demokratska država. Čestitamo Kosovu na demokratskim izborima u oktobru i pozdravljamo stalnu posvećenost unapređenju mira, pravde i prosperiteta za stanovnike Kosova, kao i celog regiona Zapadnog Balkana”, naveo je, između ostalog, Tramp.

“Želim vam uspeh u godini koja je počela, da se fokusirate na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine zakona i stvaranje uslova za jak razvoj privatnog sektora. Budućnost vaše zemlje je svetla. SAD i dalje su posvećene jakim bilateralnim odnosima, temeljenim na napornom radu vašeg dinamičnog stanovništva i u stalnom određivanju naših zajedničkih vrednosti”, zaključuje se na kraju pisma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here