Tanjug/AP
Donald Tramp

Njujorški sudija utvrdio je da su bivši američki predsednik Donald Tramp i njegovi sinovi odgovorni za prevaru i oduzeo je Trampovoj organizaciji poslovnu licencu, uz obrazloženje da su Trampovi skoro deceniju pružali lažne finansijske izveštaje.

Kako prenosi CNN, presuda sudije Artura Endžorona došla je nekoliko dana pre građanske parnice u Njujorku, gde takođe treba da se pojavi Tramp.

Endžoron je odobrio zahtev državne tužiteljke Letiše Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp, njegovi sinovi i drugi “po zakonu odgovorni za uporna kršenja” njujorškog državnog zakona.

On je utvrdio da su finansijski izveštaji koje je Tramp davao zajmodavcima i osiguravačima tokom decenije bili lažni, dodajući da su više puta bili umešani u prevare.

Ova odluka je udarac za Trampa i potpuno odbacivanje njegovih argumenata da nije u finansijskim izveštajima naduvao vrednost svojih golf terena, hotela, kuća u Mar-a-Lagu i Seven Springsu, koje je više puta koristio.

– Danas je sudija presudio u našu korist i utvrdio da su Donald Tramp i Trampova organizacija bili godinama angažovani u finansijske prevare. Radujemo se predstavljanju ostatka našeg slučaja na sudu – kazala je Džejms.

Državni tužilac je tražio odštetu od 250 miliona dolara, zabranu Trampovima da rade u bilo kojoj firmi u Njujorku i da spreče kompaniju da posluje pet godina.

Sudija je poništio poslovnu licencu Trampovih subjekata koji su tuženi u slučaju, uključujući Trampovu organizaciju, i rekao da će biti uspostavljen stečajni upravnik koji će „upravljati raspuštanjem“ korporativnih entiteta. Postoje dve nekretnine u Njujorku koje su deo tužbe, komercijalni toranj u Volstritu 40 i porodično imanje Tramp u Seven Springsu.

Međutim, puna širina presude ostaje nejasna, navodi CNN.

Ostaju pitanja o tome kako bi stečajni upravnik raspustio imovinu, ako bi odluka uticala na imovinu koja se nalazi izvan države Njujork, uključujući Mar-a-Lago, i da li bi Trampovi mogli da prenesu imovinu sa sedištem u Njujorku u novu kompaniju koja se nalazi izvan te američke savezne države.

5 COMMENTS

  1. Да се ово дешава у Србији, Трамп би после оваквог прогона добио 95% гласова на изборима. Видећемо колико Американци имају осећај за неправду…
    PS изгледа да је режиму у САД само битно да је Бајденов син невин :))))

  2. kad ce te osuditi ameriko bajdenovog sina /cutite jer je to bajden sin presednika koji stoji iza svega /nije ovo pravda za trampa /

  3. G Tramp je svoje imanje stekao radom nasledio je svog oca koji je bio veliki biznismen bogutun u njegovo vreme tramp ga je samo udvostrucio utrostucio svojim znanjem radom nije Tramp Soros ni Hanter niti je potomak robovlasnika ko sto su njegovi prethodnici bili presednici /robovlasnistvo je proglaseno KD /Trampova deca sve umnozavaju trudom radom i znanjem za primer su celoj Americi /sve sto se radi protiv trampa sada je nepravda u cilju da ga se resite da nebi bio presednik SAD pa ste se okomili i na njegovu decu i familiju i firme koje su vas godinama hranile

  4. ovo je NEPRAVDA prema Trampu i njegovoj porodici i imovini i firmi /sudite sorosa bajdena i njegovog sina istrazujte tu ce te naci mnogo sto /

  5. SAD je trula drzava a sada pogotovo /kad cujemo i vidimo sta rade protiv g trampa svog bivseg presednika i njegove porodice dece unucadi necudi nas sta cine i rade po tudjim zemljama i drzava koje unistavaju razaraju i ubijaju nevine ljude pod velom pravde i demokratije koje po najmanje ima u Americi verovatno je pokraden na izborima /cime se sistem sluzi jadno /

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here