commons.wikimedia/Vitaly V. Kuzmin
Ruski avion Il-76 (Foto: Arhiva)

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama “veliki avion sa sanitetskim materijalom”.

– Mislim da ćemo na kraju postati jači. Mnogo smo naučili. Moram reći da imamo odlične odnose sa mnogim zemljama. Kina nam je poslala nešto, to je bilo odlično. Rusija nam je poslala veoma veliki avion pun medicinskog materijala, što je bilo veoma lepo. Druge države su nam poslale mnogo. Bio sam prijatno iznenađen – izjavio je američki lider govoreći o koronavirusu na konferenciji za medije u Beloj kući. Međutim, Tramp nije naveo nikakve detalje u vezi sa tim.

U ponedeljak je Tramp razgovarao telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao o širenju koronavirusa u svetu.

SAD su na prvom mestu u svetu po broju zaraženih. Prema poslednjim podacima tamo je identifikovano više od 164 hiljada pacijenata sa Covid-19, od kojih je umrlo više od 3.000 ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije Covid-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 800 hiljada slučajeva zaraze, a umrlo je više od 37 hiljada ljudi.

5 COMMENTS

  1. Бре никад да се научимо! И Русе је неко учио: “Ко тебе каменом ти њега погачом”

  2. Rusi pomažu onima koji su im uveli sankcije… “Ako ne možeš da pobediš protivnika ti mu se pridruži.” E to je politika koju mi Srbi nikada nećemo razumeti…

  3. A kada stiže avion u Srbiju braći Srbima? Rekoše ako Srbija zatraži pomoć, dobiće je. Tražili, još ništa. Čisto sumnjam da je Amerika tražila!

    • Nezamjeraj Rusima sto salje pomoc u zapadne zemlje. Na zapadu se nemoze usetati u apoteku i kupiti maske i rukavice kao u Srbiji. Posmatrajuci situaciju na zapadu i u Srbiji. U Srbiji ima dovoljno zastitne opreme i uvedena su dosta rano preventivne mjere, samo je jos potrebne cvrsta discipline izolacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here