EPA-EFE/JIM LO SCALZO
Džo Bajden slavi pobedu

„Tviter“ će prebaciti nalog @POTUS na novoizabranog predsednika Džoa Bajdena čim bude položio zakletvu na dan inauguracije. I kompanija „Fejsbuk“ najavljuje transfer naloga na mrežama „Fejsbuk“ i „Instagram“.

– Tviter se aktivno priprema da podrži tranziciju zvaničnih naloga Bele kuće 20. januara 2021. Kao što smo to uradili 2017. godine, i sada se proces odvija uz saradnju sa američkim Nacionalnim biroom za dokumentaciju i istorijske spise – naveo je predstavnik „Tvitera“ u izjavi za portal The Verge.

Drugi predsednički nalozi uključujući @whitehouse, @VP (nalog potpredsednika SAD) i @FLOTUS (nalog prve dame SAD) takođe će biti preneseni na nove korisnike, javlja Politiko.

Sadržaj sa naloga će pre prebacivanja biti arhivirani kao što je to učinjeno u slučaju nekadašnjeg predsedničkog naloga Baraka Obame, a nalozi koje će se koristiti ubuduće pokazivaće da nemaju objavljen sadržaj.

Donald Tramp nastaviće da koristi lični nalog @realDonaldTrump i nakon inauguracije Džoa Bajdena, ali će nalog izgubiti privilegije posebnog obezbeđivanja koje je imao dok je Tramp bio jedan od svetskih lidera.

U Fejsbuku su takođe najavili da će zvanični nalog predsednika SAD biti prebačen na novu administraciju.

– Radili smo 2017. godine sa obe administracije – Obaminom i Trampovom, da bismo bili sigurni da će prebacivanje naloga na Fejsbuku i Instagramu proteći bez problema i očekujemo da će tako biti i sada – naveli su u „Fejsbuku“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here