EPA-EFE/CJ Gunther
Donald Tramp

Suđenje bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, zbog optužbi da je krivotvorio poslovne podatke kako bi prikrio novac plaćen za ućutkavanje porno zvezde Stormi Daniels, počeće 25. marta sledeće godine, rekao je sudija u utorak.

Sudija Huan Merkan na sudu na Menhetnu odredio je datum tokom saslušanja na kojem se bivši predsednik SAD-a pojavio putem video linka sa konferencije iz Floride.

Tramp se izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije.

Bivši predsednik tokom saslušanja je ćutao, a sudija je razgovarao samo s njegova dva advokata.

Prema izveštajima američkih medija, Tramp je nevoljko digao ruke kada je objavljen datum suđenja, budući da će proces započeti upravo u vreme stranačkih predizbora sledeće godine.

Merkan je veći deo 15-minutnog saslušanja proveo pregledajući naredbu izdanu 8. maja koja postavlja temeljna pravila za Trampovo ponašanje u vezi sa suđenjem.

Obavestio je Trampa o ograničenjima da javno iznosi određene dokaze koje su predali tužitelji.

Tramp može da govori o slučaju i da se brani, rekao je, ali ne može koristiti dokaze za napad na svedoke ili objavljivanje osetljivih dokumenata na društvenim mrežama. Prekrši li naredbu, preti mu kaznena prijava za nepoštovanje suda.

Tužitelji su rekli da je takav nalog bio potreban zbog Trampove istorije napada na društvenim medijima i rizika da bi svedoci mogli da budu uznemiravani.

1 COMMENT

  1. Trampova politicka karijera je najobicnija prevara – od izbora kad je prevarom postao predsednik do danas kad to opet pokusava. On je zlo za Ameriku i za celu planetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here