EPA/Neil Hall
Liz Tras

Premijerka Škotske Nikola Stardžen ocenila je da bi šefica britanske diplomatije Liz Tras mogla da bude katastrofa za Veliku Britaniju ukoliko postane nova premijerka i ako zemlju bude vodila na način na koji je to činila tokom kampanje za lidera Konzervativne partije.

– Ukoliko bude rukovodila zemljom kao što je vodila kampanju, ona će biti katastrofa, ne samo za Škotsku već celu Britaniju. Nadajmo se da se to neće desiti jer je ovo veoma ozbiljan period za Britaniju i neophodno je veoma ozbiljno i svrsishodno rukovodstvo – izjavila je Stardženova za “Skaj njuz”.

Ona je navela da će biti potrebno od 24 do 48 časova da bi se videlo da li će Trasova biti premijerka čija će pažnja biti usmerena na “stvarne prioritete” države.

Stardženova i Trasova su se nekoliko puta sporile tokom kampanje za novog lidera Konzervativne partije, a aktuelna šefica britanske diplomatije je premijerku Škotske nazvala “osobom željnom pažnje koju treba ignorisati”.

Stardženova je najavila da će pokušati da ima konstruktivan odnos sa svakim ko od 6. septembra bude preuzeo funkciju britanskog premijera.

Prema poslednjim rezultatima anketa, Trasova ima veliku podršku Torijevaca i očekuje se da će u kandidaturi za premijera pobediti bivšeg ministra finansija Rišija Sunaka.

3 COMMENTS

  1. Ако дотична госпођа постане премијерка ВБ, то је сигуран пут за распад Краљевства, а могуће и за физички нестанак Енглеске!

  2. Не верујем да ће Енглези дозволити катастрофу у УК – они само праве катастофе у другим деловима света, ван УК.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here