EPA/Sergey Dolzhenko
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Stranka Sluga naroda ukrajinskog pedsednika Vladimira Zelenskog saopštila je da je on zatražio pregovore sa Rusijom zato što Ukrajinci sami brane svoju zemlju.

Predstavnica te stranke Jelena Šuljak navela je da Sluga naroda do danas ne vidi korake Zapada koji bi Rusiju mogli naterati da stane – zatvaranje neba, isključnje Rusije iz SVIFT-a, naftni embargo i zaustavljanje izvoza iz Rusije, prenosi agencija UNIAN.

„Ali Zapad to ne radi. Da, uveli su nove sankcije Rusiji. Ali to nije dovoljno. Mi sami branimo svoju zemlju“, navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Dodaje se da je očigledno da je neophodno odmah prekinuti rat i da je Zelenski, između ostalog, zato predložio pregovore.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina na pregovore.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom.

3 COMMENTS

  1. Па наравно да сте сами. Ни Швабе вам данас нису од помоћи. Издали сте их у II Светском рату. Били сте полутани. Зато данас више од пола Украјине иде Русима а остатак Пољацима као што је увек било.

  2. Osam godina ste se izivljavali nad narodom u otcepljenim oblastima,niste postovali potpisana primirja,sad trazite pregovore?Valjda ste shvatili da u ratu svi gube osim nazovi prijatelja preko bare.Bolje je sada da ste ovo preziveli jer da vam dodje NATO ,u slucaju konflikta sa Rusijom,vas nebi bilo.Vredi li to novca koji dobijate od americkih bitangi?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here