EPA
Foto: Arhiva

Tražiocima azila, koji su smešteni u karantin na bečkom sajmu, nakon što je u njihov smeštaj ušao koronavirus, nadležni su servirali svinjsko mesto za vreme Ramazana.

Krajem prošle nedelje u smeštaju za tražioce azila “Haus Erdberg” otkriveno je više inficiranih. Najpre je testovima utvđeno da je 15 osoba zaraženo, a nakon što su pristigli svi rezultati broj zaraženih se popeo na 26, među kojima je i četiri službenika te ustanove.

Pojava koronavirusa u smeštaju za 300 lica povećala je drastično i broj inficiranih u Beču.

Tražioci azila premešteni su na bečki Sajam, gde je inače bila uspostavljena privremena kovid bolnica. Preseljenje u novi smeštaj sprovedeno je uz policiju, pošto su pojedini tražioci azila mislili da će biti proterani, pa su pokušali da pobegnu.

Nakon problema oko preseljenja usledio je problem oko ishrane. Njima je, prvog dana, serviRano svinjsko meso, odnosno paradajz punjen slaninom. Na to su muslimanski lokalni političari iz Beča pokrenuli akciju i u roku od par sati obezbedili adekvatne namirnice za pretežno muslimane.

Upravitelji privremenom kovid bolnicom “Savez samarićana” (ASBOe) potvrdili su problem sa ishranom, ali i ukazuju da su mogli sami rešiti problem, jer imaju dovoljno vegetarijanskih i veganskih obroka u skladištima.

Tražioci azila ne žale se samo na ishranu, već pre svega na nesigurnost, jer ih vlasti nisu dovoljno informisali o masovnom smeštaju u koji su dovedeni. Inficirani pacijenti smešteni su, pre njihovog dolaska, u zasebnu halu, a pristiglih 300 tražilaca azila smešteno je zajedno u jednom prostoru na dvonedeljni karantin.

2 COMMENTS

  1. Свињетину??? Катастрофа! Под хитно да се врате у Србију! Овде ће обавезно добити јагњетину.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here