Foto:: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španac Rafael Nadal zahvalio se Australiji na gostoprimstvu i poručio da teniseri i teniserke u ovom teškom trenutku po ceo svet treba da budu zahvalni što imaju mogućnost da učestvuju na turnirima.

Drugi igrač sveta u razgovoru za CNN pričao je u strogom 14-dnevnom karantinu u kome su 72 tenisera i teniserki koji su bili u avionu zajedno sa dvoje putnika zaraženim koronavirusom.

– Naravno, trenutna situacija razlikuje se od uobičajene. Ali barem smo došli ovde, imamo priliku da igramo na turnirima u Australiji. Čitav svet pati. Ne možemo da se žalimo. Možemo samo da zahvalimo Australskoj teniskoj federaciji i svim Australijancima što su nas prihvatili jer nas ovde niko nije čekao. Znam da su mesecima u strogom karantinu. Dobro je što uopšte možemo da igramo tenis – poručio je Nadal i nastavio:

– Teška je situacija za 72 igrača koji su u strogom karantinu. Daleko je od savršenog, saosećam sa njima. Ali kad smo leteli za Australiju, znali smo da će postojati stroga ograničenja jer ovde sjajno kontrolišu pandemiju. Jedan su od najboljih primera na celom svetu. Naravno, u redu je žaliti se, ali vredi šire sagledati šta se događa. Svi vide koliko ljudi širom sveta umire, gube rodbinu bez mogućnosti oproštaja. To se događa u mojoj zemlji, sa mojim najmilijima. Kad sve to vidimo, trebalo bi da razmišljamo pozitivnije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here