Pexels

Romantična muzika, mirisne sveće, cveće… Postoji nekoliko trikova kojima se može stvoriti prava atmosfera tokom seksualnih odnosa. U nedavno rađenoj studiji, međutim, pokazalo se da pre nego što uskočimo u krevet – moramo da jedemo.

Glad = Manje zadovoljstva

Portal dailymail.co.uk prenosi rezultate studije u kojoj je utvrđeno da su seksualni odnosi manje prijatni ako smo gladni.

Istraživači sa Univerziteta u Oslu tvrde da su ‘meka milovanja’ manje prijatna ako niste siti, prenose Vijesti.

Kada smo gladni, u našem telu se ubrzano luči hormon grelin, koji se naziva i „hormon gladi„. Proizvode ga i oslobađaju uglavnom ćelije u želucu, ali u manjim količinama u tankom crevu, pankreasu i mozgu.

Šta radi ‘hormon gladi’?

„Pored toga što stimuliše apetit, grelin izaziva i druge promene u telu. Između ostalog, menja i našu percepciju dodira“, objašnjavaju istraživači.

Kroz svoj eksperiment, otkrili su da ljudima maženje nije prijatno kada su gladni. Kada smo gladni, manje smo raspoloženi za dodir, a kao rezultat toga, manje uživamo u seksu.

Za prijatan seks pobrinite se da ste siti i da se osećate dobro, ali pre svega, naravno, važno je da oba partnera žele da imaju seks.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here