Tanjug
Vulin, Vučić i Mojsilović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas na aerodromu “Pukovnik pilot Milenko Pavlović” u Batajnici najnovije oružje Vojske Srbije i istakao da je to sve oružje koje sami pravimo i plod domaće pameti i znanja.

– Ovo je sve oružje koje mi pravimo – istakao je Vučić tokom obilaska sa i dodao da se u vežbi posebno dobro pokazao borbeni robot “Mali Miloš” – bezposadni borbeni sistem.

Predsednik je kazao da oružje pravi Zastava oružje, Petoletka, Teleoptika i drugi i istakao da je država pomogla odbrambenu industriju zbog čega sve manje zaostajemo za najmodernijim zapadnim i istočnim sistemima.

– Sve više smanjujemo tu razliku, a pre smo zaostajali u svetlosnim godinama – dodao je Vučić.

Posebnu pažnju tokom obilaska je posvetio i borbenom vozilu Miloš.

Vojska Srbije imaće do kraja godine 12 PASARS sistema

– Vojska Srbije će do kraja godine imati 12 artiljerijsko-raketnih sistema PVO PASARS – najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da su tri već porimljena u našu vojsku.

Vučić je podsetio na aerodromu u Batajnici da Srbija nabavlja i PVO sistem Mistral od Francuske koji će biti integrisan u sistem PASARS domaće proizvodnje.

On je prokomentarisao da su na prikazu posebna atrakcija bili ruski helikopteri Mi35, dodajući da imamo četiri takve izvanredne letelice, zatim Erbasove helikoptere H145M i drugo.

Dodao je da su građani mogli prvi put da vide rakete koje u vazduhu imaju domet do 5.200 metara.

– Čestitam našim vojnicima, bili su izvanrenidi – poručio je Vučić, ističući da su građani mogli da vide odličnu opremljenost i da je njemu važno da je i moral u vojsci visok.

Poručio je da ne pravimo vojsku dabi pretili nekome već da ako bude potrebe da može da odbrani zemlju od svakog agresora.

Kaže da mu je drago što su vojnici fantastično opremljeni i obučeni i da je ponosan na našu vojsku.

Najavio je da će u oktobru biti organizovano do sada nešto što nije viđeno u Srbiji i daće tom prilikom biti prikazano sve što ima ratnovazduhoplovstvo i vazdušna odbrana.

Dodao je da će na jednom mestu biti i bojevo gađanje i da će se tada tresti nebo i zemlja.

– I tu ćete videti kolika je snaga Vojske Srbije – poručio je Vučić.

Danas se više nego ikad vidi koliko je VS snažna

– Danas se više neko ikada videlo koliko je srpska vojska napredovala, koliko smo snažniji, a naši vojnici opremljeniji i obučeniji – poručio je predsednik Aleksandar Vučić posle prikaza dela jedinica Vojske Srbije.

– Ne pravimo vojsku da bismo bilo kome pretili, već da, ukoliko, ne daj bože, bude potrebe, budu u stanju da zaštite nebo i zemlju i da zaštite zemlju od svakog agresora – poručio je Vučić.

Dodao je da je zadovoljan prikazanim u Batajnici, posebno pohvalivši 72. brigadu za specijalne operacije.

– Fantastična brzina, do sada nisam video takvu brzinu naših vojnika. Bez greške, pada, bez klizanja, gotovo neverovatno – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here