Pexels
Ilustracija

Za mnoge ljude pranje lica je rutinska stvar. Nesvesno, tokom umivanja mnogi prave greške, koje mogu da utiču na zdravlje i lepotu kože. Obratite pažnju, da li i vi grešite?

Dermatolog dr Erin Gilbert navodi šta je to što najčešće radimo, a time štetimo našoj koži.

1. Ne perete lice redovno

Neki ljudi ne peru lice svakog dana jer misle da će time ukloniti prirodna ulja koja štite i vlaže kožu. To je na neki način istina. Ipak, ako se ne umivate redovno na koži se nakuplja suvišna masnoća koja može izazvati upale i pojavu akni. Lice treba prati svakog dana, a ponekad i do dva puta dnevno.

2. Koristite iste proizvode i leti i zimi

Naime, leti bi trebalo koristiti jače proizvode za čišćenje lica koji pene. Takođe možete koristiti i one sa salicilnom kiselinom ako imate problema s aknama.

Zimi koristite nežnije gelove za čišćenje koji nemaju toliko sapuna u sebi. Naime, zimi vam treba bolja zaštitna barijera jer je koža izložena hladnoći.

3. Agresivni ste prema koži

Ako prečesto koristite proizvode za čišćenje lica u kombinaciji s drugim grubim metodama čišćenja možete skinuti prirodni zaštitni sloj kože. Tada ona postaje iziritirana, osetljiva na spoljne uticaje, šminku i podložna upalama, piše “Business Insider”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here