Tri kandidata za ZOI 2018.

0

Rok za podnošenje kompletne dokumentacije istekao je danas, a već od sutra Komisija za vrednovanje kandidatura poćeće sa radom. Ocena kandidatura mora da bude završena od 21. juna, kada će se u Lozani sastati 15.ćlani Izvršni biro MOK-a.

Nakon toga sastanka, predsednik MOK-a Žak Rog saopštiće da li sva tri grada ispunjavaju sve uslove da bi ostali u trci za organizaciju Olimpijskih igara.
Odluka o tome ko će 2018. organizovati zimske Olimpijske igre biće doneta tajnim glasanjem na skupštini MOK-a, koja će biti održana 6. juna 2011. u Durbanu u Južnoj Africi.

 

Pjongćang se kandidovao treći put zaredom, a prethodno je gubio od Vakuvera i Soćija, koji će Igre organizovati 2014. godine. Južnokorejci se nadaju da bi sada mogli da imaju prednost u odnosu na protivkandidate zbog velikog uspeha njihovih sportista, koji su u Vankuveru sa šest zlatnih, a ukupno 14 medalja, biti šesta najuspešnija nacija.

 

Anesi pokušava da zimske Olimpijse igre ćetvrti put dovede u Francuske, a treći put u Savojske Alpe, gde su bile održane 1924. u Šamoniju i 1992. u Albervilu.
Minhen želi da postane prvi grad koji je dobio organizaciju letnjih i zimskih Olimpijskih igara. Bavarci bi takmićenja na ledu organizovali u gradu, dok bi takmićenja na snegu bla održana u 80 kilometara udaljenom Garmišpartenkirhenu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here