Pixabay

Rešite se zadebljane kože na petama i sami spremite svoja stopala za plažu uz pomoć tri moćne namirnice koje imate u kuhinji.

Jedan čaj, jedno voće i jedno povrće biće mnogo bolji “alat” od grubih turpija, a delovaće podjednako dobro kao skupi tretmani u kozmetičkim salonima.

Luk

Luk je bogat vitaminom C i pomaže pri zadebljanoj koži na stopalima tako što ekspresno omekšava kožu. Za lepu i nežnu kožu isecite glavicu luka i njome dobro natrljajte stopala.

Ostavite da deluje preko noći, a za još bolji efekat navucite čarape preko stopala. Kod jakih zadebljanja ovaj postupak treba ponavljati nekoliko dana zaredom.

Limun

Limun, tačnije korica od limuna, pravo je malo čudo protiv zadebljane kože na stopalima. Naime, zbog kiseline koju sadrži u svojoj kori, limun brzo otklanja odmrlu kožu.

Jednostavno stavite komad kore od limuna na odgovarajuće mesto i učvrstite je peškirom ili flasterom, pa ostavite da deluje preko noći.
Sledeće jutro sklonite koru i namažite kožu kokosovim uljem. Ponavljajte postupak svaki dan, dok zadebljana koža ne nestane.

Kamilica

Zahvaljujući protivupalnom i antibakterijskom delovanju, kamilica je takođe veoma delotvorna protiv zadebljane kože.

U lavor s vrelom vodom stavite tri ili četiri kesice čaja od kamilice (broj kesica zavisi od toga koliko ste vode sipali). Sačekajte da se voda malo ohladi, pa potopite stopala na oko 15 minuta.

Zatim možete zadebljana mesta otkloniti kamenom ili turpijom potpuno bezbolno, i brže nego inače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here