Pexels

Tamni krugovi ispod očiju su izuzetno čest problem kože sa kojim se suočavaju mnoge žene.

Na pojavu tamnih krugova ispod očiju utiču mnogi faktori kao što su hormonske promene, zdravstveni problemi, neuravnotežena ishrana, nedostatak sna…

Tri prirodna rešenja za tamne krugove oko očiju možete pronaći u vašoj kuhinji.

1. Krastavac

Zahvaljujući vitaminima i hranljivim materijama koje sadrži, krastavac može pomoći u smanjenju nadutosti oko očiju, a istovremeno daje osećaj olakšanja i svežine.

Šta možete da uradite:

Isecite krastavac na male kriške i od njih napravite obloge na očima. Za dodatnu hladnoću, uverite se da ste ih prethodno zamrznuli u zamrzivaču oko pola sata.

2. Krompir

Krompirov sok sadrži azelainsku kiselinu koja može inhibirati aktivnost enzima tirozinaze uključenog u proizvodnju melanina. Na ovaj način pomaže u smanjenju pojave podočnjaka i otoka.

Šta možete da uradite:

Krompir isecite na kriške i stavite u zamrzivač preko noći. Sledećeg jutra nanesite na oči (u predelima tamnih krugova) i ostavite da deluje najmanje 10 minuta.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži fenolna jedinjenja, antioksidante i kofein koji pomažu u smanjenju nadutosti, crvenila oko očiju i podočnjaka.

Šta možete da uradite:

Uzmite dve kesice zelenog čaja i nakon ključanja vode sačekajte 1-2 minuta i ostavite da se ohlade. Da bi se brže ohladile, možete ih u međuvremenu staviti u frižider. Zatim ih stavite na oči – nakon što ih prvo dobro iscedite. Držite kesice oko 10-15 minuta. Možete ponavljati svakog dana dok podočnjaci ne nestanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here