youtube.com/Miloš Serbia

Spoljnopolitički urednik časopisa “Hronikls” Srđa Trifković komentarišući izjavu bivšeg komandanta NATO generala Veslija Klarka da je uzajamno priznanje Srbije i Kosova zvanična politika američke administracije i da će Beograd pre ili kasnije morati na to da pristane, rekao je da je “oduševljen zbog takve izjave, jer je reč o ratnom zločincu koji će, po prirodi stvari, diskreditovati svaku ideju koju podrži”, prenosi Sputnjik.

– Drugim rečima, to je kao da Adolf Ajhman daje izjavu iz Argentine pedesetih godina o potrebi da Izrael prizna palestinsku nezavisnost, a njegov lik i delo garantuju da će čak i oni Srbi koji na momente izgube veru u sposobnost otpora samoimenovanoj globalnoj imperiji, dobiti novu inspiraciju da ipak istraju – ocenjuje Trifković.

Kako dodaje, na isti način gledao je pre izvesnog vremena i na oglašavanje Medlin Olbrajt na saslušanju u spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma,  neposredno nakon američkih izbora.

– Takvi likovi garantuju da Srbiji neće biti ponuđen čak ni najelementarniji “smokvin list” koji bi neko možda eventualno pokušao da predstavi kao neki kvid pro kvo, kao neku kompenzaciju za odricanje od Kosova. Drugim rečima, od likova poput Medlin Olbrajt, Danijela Servera, Januša Bugajskog i naravno Veslija Klarka možete biti sigurni da se neće dati apsolutno ništa – kategoričan je Trifković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here