Tanjug
Sergej Trifunović

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ponovio je stav da bi Srbija trebalo da prizna Kosovo, jer smatra da je realnost takva kakva je i da se poricanjem ne može promeniti.

– Zašto Srbija ne bi priznala Kosovo? – zapitao je Trifunović u intervjuu za nedeljnik “Vreme”.

Prema njegovim rečima, zašto Srbija to ne bi učinilia ukoliko se ispune uslovi koji se tiču omogućavanja povratka Srba i poštovanja njihovih prava, rešavanja pitanja imovine, položaj Crkve, zaštite kulturnog nasleđa koje je neprocenjivo i drugih životnih tema.

Obrazlažući svoj stav kaže da želi da ukaže na to da stvari treba posmatrati iz druge vizure.

Odgovarajući na pitanje nedeljnika zašto je jedini opozicionar koji iznosi tako espolicitan stav, Trifunović ukazuje da se ne možemo praviti da je sve u redu i time rešiti probleme.

On je dodao da se “koljemo” oko teritorije na kojoj, kako kaže, ni Srbi ni Albanci ne žele da žive i zato smatra da su to prava pitanja kojima treba da se bave zvaničnici.

Trifunović je ocenio i da Aljbin Kurti, lider Pokreta Samoopredeljenje, ako postane premijer neće biti ništa blagonakloniji pregovarač od prethodnika, ali da će sa njim makar moći da se razgovara.

– Sa onima koji su ubijali decu i vadili Srbima organe to nije bilo moguće – rekao je Trifunović.

Upitan da objasni stav PSG o učešću na izborima kaze da su za sada bliži ideji o bojkotu, jer, kako kaže, pregovori prilično tapkaju u mestu.

– Mi smo objasnili hiljadu puta da je naša uloga da učestvujemo u pregovorima koje smo trazili i dobili, a u kojima posreduju evroparlamentarci i da ćemo se na taj način boriti za poboljšanje izbornih uslova. Ako to ne urodi plodom bojkotovaćemo – rekao je Trifunović.

7 COMMENTS

  1. Пошто си већ глумео њиховог у филму стршљен, можда да одеш међу њих на КиМ па да тамо наставиш политичку каријеру.

  2. Ova izjava u pravnoj drzavi bi trebala imati posledice (bilo kad) i nebi smela zastariti. Zalosno je da ovaki i slicni imaju odredjene mogucnosti toksickog populizma u ovoj divnoj, jadnoj,napacenoj zemlji.

  3. Pa kad si predstavnik Slobodnih građana,šta misliš da o tom pitanju odluče svi građani,a ne ti sam.Ukoliko bi oni uopšte bili slobidni pod vašom vladavinom.

  4. Pitam se da li si ti zaista normalan.
    Jadan ne bio. Ne daje se očevina.
    Malo razmisli pa kaži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here