EPA

Novembar je mesec poznat po padavinama, a kako vam se ne bi desilo da vam se noge pokvase, imamo nekoliko trikova koji će učiniti obuću otpornijom na vodu.

Jedina obuća koja se smatra smatra nepromočivom su gumene čizme, a svi prodavci su se ogradili deklaracijom, na kojoj uglavnom piše „za suvo vreme“. Mana gumenih čizama je krutost i hladnoća, pa su zbog toga vrlo nekomforne za nošenje.

U nastavku pročitajte koji sve trikovi vam mogu pomoći da obuća postane otpornija na vodu, a pomoći će u održavanju sjaja i kvaliteta obuće.

Imalin

Imalin je sredstvo za negu i održavanje kožne obuće koji se koristi od davnina. Danas na tržištu mogu da se kupe i bezbojne varijante imalina koji će učiniti obuću vodootpornom ali i sjajnijom.

Pčelinji vosak

Od velike pomoći će vam biti i pčelinji vosak. Ako ne možete da dođete do voska, i obična sveća može da pomogne, samo pazite da izaberete belu, kako vam na obući ne bi ostala boja.

Voskom ili svećom dobro istrljajte cipele i ostavite beli sloj na njima, a potom uključite fen na najjaču temperaturu i krenite da topite vosak.

Vazelin

Ako imate problema sa kožnim cipelama, uvek možete koristiti vazelin da privremeno učinite cipele vodootpornim. Moraćete prethodno da očistite cipele, a zatim ih jednostavno premažite slojem vazelina i to će isto dobro obaviti posao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here