Trener košarkaša Partizana rekao je da je predstojeći duel protiv Crvene zvezde jako važan, da bi voleo da njegova ekipa pobedi.

 

Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri je takođe rekao i kako bi više voleo da dobije derbije na kraju sezone.

– Evo čekamo Filipidesa da dođe sa maratona i da nam kaže kako izgleda velika Arena jer ne znamo kako izgleda. Nemamo šansu da tamo treniramo. Šalim se, to su male stvari koje ne pomažu, ali u osam sati ćemo igrati – bilo je prvo što je Trinkijeri rekao novinarima pre treninga crno-belih u Maloj sali Beogradske arene.

Oba tima pred prvi ovosezonski derbi imaju isti skor – četiri pobede i dva poraza.

– Derbi je uvek nešto posebno. Stvar je da zaboraviš umor, povrede, uvek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica sutra, jako važna. Voleo bih jako da je dobijemo, ali možda bih više voleo da dobijemo one derbije koji su na kraju sezone. Ovo je kao atletika ili Formula 1, koje vreme imaš u prvom krugu… Nekad imaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku, a nekad nemaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku – rekao je Trinkijeri.

Partizan u predstojećem derbiju ne može da računa na Uroša Trifunovića, dok je nastup Korija Voldena i dalje pod znakom pitanja.

– Derbi je derbi, uopšte nije važno, pet igrača koji će se boriti ćemo sigurno naći. Trifunović ne može da igra, žao mi je zbog toga. Videćemo da li će se Volden igrati, ne znamo još, nije teška povreda, ali je jako dosadna povreda i moramo biti oprezni. Ali, ne brine me to – rekao je Trinkijeri.

Ovo će biti drugi derbi koji će se igrati u Areni. Prvi je odigran pre deset godina, u polufinalu fajnal-fora ABA lige. Tada je slavio Partizan, a utakmica je odigrana pred 10.750 navijača.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime