K. Marković
Bivši i v.d. predsednika: Milan Stojić (iza) i Dejan Nedović

Na vanrednom sastanku članova Springvejl Belih orlova, održanom prošlog petka u prostorijama Srpskog sportskog centra u Kizborou, Dejan Nedović je jednoglasno izabran za vršioca dužnosti predsednika Fudbalskog kluba.

Beli orlovi prolaze kroz jedan od najtežih perioda u dugogodišnjoj klupskoj istoriji, čulo se tokom dramatičnog sastanka u Kizborou, a tokom naredne dve nedelje vršilac dužnosti predsednika i aktuelna uprava moraće da pronađu način na koji bi se odgovorilo na listu zahteva Fudbalske federacije Viktorije (FFV), od koje zavisi dalji nastavak takmičenja timova u ligama FF Viktorije.

Ruka Sportskog centra

Zbog neispunjavanja uslova koje je ranije tražila Federacija Viktorije, čulo se na sastanku, prvi tim Belih orlova narednu sezonu neće moći da nastavi u Nacionalnoj Premijer ligi Viktorije. Potencijalne sankcije prete i juniorskim timovima ukoliko se do 20. marta ne ispune pomenuti zahtevi FFV.

Tokom naredne dve nedelje članovi Belih orlova će biti pozvani na novu vandrednu Skupštinu, na kojoj će im između ostalog, biti predočen izveštaj o radu kluba, ali i način na koji će klub pokušati da izađe iz istih.

Matični klub Srpski sportski centar ponudio je privremenoj upravi kluba finansijsku i svu drugu neophodnu pomoć da bi stao na zdrave noge. Grupa članova kluba zatražila je van

redan sastanak na kome je od aktuelnog predsednika Milana Stojića, kako su obrazložili, zbog stanja u klubu zatraženo da podnese ostavku, a što je on nakon duže diskusije i prihvatio.

– Jedan od najvećih problema u klubu je što dosadašnja uprava nije preduzela odgovarajuće korake da osigura da se određeni problemi reše, ali o tim problemima nisu obavestili članove kluba. Takođe, nisu bili uključeni u redovne kontakte sa predstavnicima Sprskog sportskog centra – pojašnjava Dejan Nedović.

Veruju u uspeh: Detalj sa sastanka Belih orlova

Vera u uspeh

Vršilac dužnosti predsednika Belih orlova veruje da će klub uspeti u dogovoru sa predstavnicima Fudbalske federacije Viktorije da ispuni obaveze neophodne za dalje učešće u takmičenjima.

– Verujemo da ćemo ispuniti 10 zahteva koji su nam postavljeni, kako uz pomoć članova kluba, tako i Srpskog sportskog centra. Pozivamo sve članove naše zajednice da dođu u fudbalski klub i Srpski sportski centar i pruže nam podršku – apelovao je Dejan Nedović.

U Belim orlovima se nadaju da će do 20. marta, do kad im je određen rok od FFV, ispuniti sve ili većinu uslova i tako obezbediti nastavak takmičenja svojih timova u ligi.

–  Zatražićemo sastanak sa Federacijom i poslaćemo naše predstavnike kako bi sa njima potvrdili da se na nerešene zahteve odgovorilo. Onda ćemo uložiti molbu da se prvom timu Belih orlova omogući da nastavi da igra. Značajno je što je Srpski centar ponudio pomoć. Došli su na ovaj sastanak, ponudili su nam finansijsku i moralnu podršku. Nadamo se njihovoj daljoj pomoći i u budućnosti – rekao je u razgovoru za “Vesti” Dejan Nedović.

Prostorije

Kako saznajemo, neki od problema nastali su zbog loših ili zastarelih uslova u kojima treniraju fudbaleri Belih orlova, zbog čega je potrebno renovirati deo klupskih prostorija.

Apel zajednici

– Verujemo da ćemo tokom kratkog perioda uspeti da rešimo nekoliko uslova koji će, nadamo se, biti dovoljni da nastavimo da igramo. Veliki je posao pred nama, verujem da ćemo uz pomoč Srpskog sportskog centra, ali i šire srpske zajednice uspeti da rešimo sve probleme – kaže v.d. predsednika Belih orlova.

Da pomognu i biznismeni

Poziv je takođe upućen i uspešnim srpskim biznismenima, kako bi pomogli da fudbalski klub stane na zdrave noge.

– Na taj način pomoći će srpskoj deci, ali i celoj srpskoj zajednici da nastave da igraju fudbal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here