EPA/Mark Evans

Deo muške teniske reprezentacije je krenuo u Tokio, a zbog činjenice da je Novak Đoković odlučio da nastupi na Olimpijskim igrama, ambicije su velike.

Selektor reprezentacije Viktor Troicki je istakao da mu je čast što će debitovati na Olimpijskim igrama u novoj ulozi.

– Velika mi je čast što sam selektor ekipe, što idem sa sjajnim momcima u u Tokio. Ovo je moj debi kao selektora na Olimpijskim igrama, učestvovao sam dva puta kao igrač u Londonu i Riju. Radujem se zašto što sam opet deo i član jedne velike porodice olimpijskog tima Srbije – rekao je Trociki.

Troicki ima velika očekivanja pred početak Olimpijskih igara.

– Nadam se da će teniski tim imati puno uspeha. Idemo sa velikim ambicijama – rekao je selektor Srbije.

On nema nikakvu dilemu kada je u pitanju glavni adut Srbije na turniru u Tokiju.

– Novak Đoković ide na najveći mogući rezultat, na najsjajniju medalju i od njega najviše očekujemo. On nam se pridružuje za par dana u Tokiju. Kao što ste videli, spreman je i jedva čeka da ide na Igre – rekao je Toricki.

Kada je u pitanju Novakova dilema da li da učestvuje na Igrama zbog brojnih problema u organizaciji koje je istakao posle osvajanja Vimbldona, Toricki je za Nova.rs rekao da su bili na vezi i da je Novak sam procenio šta i koliko može.

– Komunicirali smo sve vreme, ali nisam uticao na njegovu odluku. On je dovoljno veliki i iskusan da odluči sam, on to najbolje oseća i na njemu je bila ta najvažnija odluka, da li se oseća dobro i spremno da nastupi posle velikih napora – rekao je Troicki.

On nema dilemu da Novak silno želi zlatnu medalju.

– Novak je osvojio Rolan Garos i Vimbldon u kratkom periodu. Mogu samo da zamislim koliko je to bilo iscrpljujuće. Gladan je pobeda i ide na zlatni slem. Mislim da želi taj trekord koji nikad niko nije postigao u našem sportu, da osvoji sva četiri grend slema i Olimpijske igre. Verujem da ga to motiviše. Siguran sam da je jako uzbuđen.. Uvek se radovao da igra na Olimpijskim igrama i verujem da će biti spreman do početka – rekao je Troicki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here