pixabay

Troje nastavnika predstavljaće Srbiju na takmičenju “Global tičer prajz” (Global Teacher Prize) za najboljeg nastavnika sveta, koja iznosi milion dolara, piše “Blic”.

Kako navodi list, Srbiju će na takmičenju predstavljati nastavnica srpskog jezika u OŠ “Dr Dragan Hercog” u Beogradu Ivana Kovačević, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Stevan Jakovljević” u Paraćinu Borko Petrović i učitelj u OŠ “Svetozar Marković” u Leskovcu Zoran Ilić.

Troje nastavnika dobilo je i priznanja za vanprosečna postignuca u radu i karijeri, koja su im uručena na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, u organizaciji nevladinog Udruženja za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišic”.

Ovo Udruženje, koje je treću godinu za redom nacionalni partner globalne “Varki Fondacije” (Varkey foundation), koja se bavi poboljšanjem standarda obrazovanja za siromašnu decu, izabralo je predstavnike Srbije za takmicenje “Global tičer prajz”.

Komisija je birala najbolje nastavnike na osnovu kriterijuma kao što su upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koji rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu.

“Varki Fondacije” proglasiće 50 najboljih edukatora sveta krajem decembra, a glavnog pobednika u martu sledeće godine u Dubaiju.

Ukoliko se neko od srpskih nastavnika plasira u najboljih 50 edukatora, imaće priliku da se bori za nagradu od milion dolara.

Nagrada je uspostavljena 2014. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here