pixabay.com

Prošle godine je globalno tržište astroloških i drugih usluga proricanja vredelo 2,2 milijarde dolara. Na njemu se umesto žena sa maramama koje proriču sudbinu iz kristalne kugle sve češće može naići na savremene aplikacije kod kojih dobar deo posla obavlja i – veštačka inteligencija.

Kada se pomene neka uspešna privredna grana koja beleži konstantan rast većina nas pomisli na IT sektor i slične usluge. Međutim, one nisu jedine za kojima postoji izražena tražnja. Da ne biste gledali u zvezde pokušavajući da otkrijete koja još privredna grana beleži konstantan rast, bićemo direktni – astrologija.

Između 2014. i 2019. godine ovo tržište je raslo za 1,6 odsto i sada vredi 2,2 milijarde dolara, bar prema podacima kompanije za istraživanje tržišta IBISWorld.

Preduzetnici iz ove oblasti su u prethodnom periodu osavremenjivali svoj poslovni model ulažući u nove kanale za komunikaciju sa klijentima. Tako je porastao broj astroloških aplikacija, koje su samo u prošloj godini donosile prihod od 40 miliona dolara.

Treba imati u vidu da kada se kaže astrologija misli se na različite metode za predviđanje budućnosti, počev od čitanja tarot karata, preko čitanja aure, sudbine sa dlana ruke, pa sve do izrade natalnih karata. Sve ovo je danas moguće uraditi onlajn, pa čak i čitanje sudbine sa dlana. Potrebno je samo da na pravu adresu pošaljete fotografiju svoje ruke a sve ostalo za vas rade stručnjaci, među kojima ima i ljudi, ali i veštačke inteligencije. Jer, na kraju krajeva, i to je biznis kao i svaki drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here