Tuča navijača u Melburnu

0

Kako je na sudu izjavila policijski tužilac Bruk Širs, srpski i bosanski navijači posmatrali su sa određene distance teniski meč na velikom ekranu. Prema njenim rečima, po završetku meča, oko 3.45 popodne, neki od navijača proslavljali su pobedu pevanjem srpskih pesama. Tada su počela vređanja između članova dve navijačke grupe, tokom kojih su pominjane i uvredljive parole u vezi sa "civilnim konfliktom koji se dogodio krajem 90-ih".

 

Na srpske navijače neko je bacio plastičnu čašu s ledom, što je predstavljalo inicijalnu kapislu za konflikt, tokom koga su bacane plastične stolice. Jedna od stolica onesvestila je tadašnju devojku kažnjenog Hariza Omerovića, posle čega je i on bacao stolice i pljuvao srpske navijače. Incident je dobio negativan publicitet širom sveta i zabeležile su ga mnoge akreditovane TV ekipe.

 

Pred Prekršajnim sudom u Melburnu, neki od optuženih izjasnili su se krivim zbog čega su im izrečene blaže kazne koje nisu registrovane kao krivična dela. Jedan od optuženih odlučio je da se brani protiv optužbi na sudu, dok se drugi nije pojavio na zakazanom saslušanju prošle nedelje.

 

Nekoliko drugih učesnika incidenta, koji se dogodio 23. janauara ove godine u bašti teniskog kompleksa, koji je izbio posle meča između Novaka Đokovića i Amera Delića, policija nije uspela da identifikuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here