Tuga posle Smičeka

0

Filip Krajinović poražen je u 1. kolu US opena od domaćeg tenisera Tima Smičeka sa 4:6, 6:3, 6:2, 7:6 (7:5) posle dva sata i 33 minuta. Ovo je bio prvi duel dvojice tenisera na ATP turnirima. Srbin je bolje otvorio duel i sigurnom igrom stigao do prednosti u setovima, ali je onda stao.
Amerikanac je isto bez previše problema stigao do izjednačenja u setovima, da bi do preokreta došao još ubedljivijom igrom protiv nervoznog Krajinovića. Kao da je Filip stao u trećem setu, a protivnik je to iskoristio i lako poveo sa 2:0. U nastavku ista situacija, Smiček je igrao mnogo bolje i dopustio Krajinoviću samo dva gema. Amerikanac je pri rezultatu 5:2 servirao za 2:1 u setovima, igrali su se dugi poeni, Krajinović je pretio, ali nedovoljno za ostanak u trećem setu, koji je završen 6:2.
Posle gubitka drugog seta u nizu, naš teniser je uspeo da se stabilizuje i ne dozvoli Amerikancu da furiozno stigne do naredne runde. U deset odigranih gemova oba tenisera servirala su sigurno, što je dovelo do toga da ne vidimo nijednu brejk loptu, pa je rezultat izjednačen. Nastavilo se u istom ritmu naredna četiri gema, pa je usledio prvi taj-brejk u meču. Filip ga je bolje otvorio, napravivši prvi mini-brejk, za kasnije vođstvo od 4:1. Ali, Amerikanac se nije predavao, uspeo je da izjednači, a zatim i novim mini-brejkom stigne do prve meč lopte – koju koristi za trijumf 7:6. Sada ga čeka okršaj sa 17. nosiocem, Špancem Bautistom, koji je dobio Austrijanca Hajder-Maurera posle maratonskih tri sata i 55 minuta sa 5:7, 7:6 (7:1), 1:6, 7:5, 6:1.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here