Printscreen: Youtube/1921.tv
Slavko Petrović

Srpski trener Slavko Petrović nije više trener Radnika iz Bijeljine, nije ni mogao više, pod jezivim okolnostima u kojima je radio.

Petrović je, podsetimo, u maju ove godine pretučen na stadionu Radnika, lokalni huligan ga je tukao pištoljem i naneo mu povrede zbog kojih je Petrović završio u bolnici. Napadač je uhapšen, protiv njega je pisana prijava i čeka suđenje za ovo delo, ali tu nisu prestale da se dešavaju neprijatnosti po iskusnog trenera.

Pretnje nisu prestajale da mu stižu, a bilo je svkakavih i na različite načine: putem sms-a, bilo je i verbalnih, a kulminacija je bila poruka koja ga je zatekla na kolima u kojoj mu nepoznate osobe prete smrću.

– Već duže vreme izložen sam velikom pritisku, trpeo sam razne pretnje, kako verbalne, tako i poruke koje sam dobijao lično i putem sms-a. Pre desetak dana sam dobio poruku okačenu na vetrobransko staklo da idem iz kluba, a sinoć mi je na stadionu takođe ostavljena poruka u kojoj je izražena pretnja smrću – u neverici je Petrović.

– Ja sam došao da radim, treniram, smatram da sam to ozbiljno radio, ali stvarno nemam više snage. Zvao sam predsednika da mu saopštim moju odluku, ali on mi se ne javlja. Žao mi je igrača i ljudi koji vole ovaj klub, ali stvarno više nemam snage za ovakva prepucavanja, posebno kada mi je život ugrožen. Fudbal je samo igra gde pojedinci nemaju osećaj za to – rekao je Slavko Petrović, prenosi Sportski žurnal.

Petrović je u klub došao tokom zimske pauze, podigao Radnik, i po oceni svih da nije bilo njega na čelu stručnog štaba klub bi bio u mnogo većim problemima.

To je bio drugi dolazak ovog trenera na klupu Bijeljinaca pošto je u prvom navratu sedeo na klupi premijerligaša iz Bijeljine od 2014. do 2016. godine kada je sa Radnikom osvojio Kup i izborio učešće na evropskoj sceni.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here