Ljubiša Tumbaković bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije, podneo je Fudbalskom savezu Srbije izveštaj o radu.

On je istakao, između ostalog, da su pojedini igrači stavljali lični interes ispred timskog, a naveo je i mnoge stare probleme koje reprezentacija ima.

Detalje izveštaja preneo je Sport klub, navodeći da je on opširan i da se bazira na stručnim opaskama.

Tako je izneseno da je pobeda u Norveškoj “stvorila veliko poverenje između selektora i igrača”, ali je tim mesec dana kasnije izgubio od Škotske u direktnom baražu.

U tom periodu su se pojavili i neki javni i veliki problemi, kao što je nezadovoljstvo Nemanje Matića radom FSS, statusom Luke Jovića u reprezentaciji, odustvom Branislava Ivanovića, zatim famoznog desnog beka

Sad već bivši selektor otkrio je još neke detalje.

– Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…), koji se ispoljavao u težini doziranja opterećenja- , naveo je on.

Zna se i da su neki fudbaleri ranije napuštali sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Izgovori u vidu povreda doveli su u pitanje ambijent u timu.

– Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda – naveo je on.

On je govorio i o stručnim detaljima, ali i starom problemu:

– Potvrdilo se još jednom da Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, zbog sličnog načina otkrivanja i kretanja, ne mogu da igraju u ovom sistemu zajedno. Reprezentacija Srbije lako pobeđuje objektivno slabije protivnike. Ne pronalazi, međutim, način da pobedi ekipe iz vrha svetskog fudbala, ili utakmice koje sa sobom nose veliki ulog – naveo je Tumbaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here