Nova afera koja je uzdrmala “orlove”.

Srpsku javnost danima potresa afera “Luka Jović”. Napadač Reala je prekršio disciplinu zbog čega ga je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković udaljio iz ekipe. Tumbaković je prvi put otvoreno govorio o incidentu.

Šta se tačno dogodilo i ima li šanse da se Luka vrati u tim?
– Vi ste tek posle mesec i po dana saznali za problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mog posla. Moja odgovornost i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao što je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima.

Da li ste razgovarali o njegovom povratku i da li će do njega doći?
“Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u dresu Real Madrida i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu – poručio je Tumbaković

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here