Svestan sam očekivanja uoči duela protiv Norveške u Oslu, ali nema pritiska. Prošao sam mnogo toga, ova utakmica je vrlo važna, ali nije presudna, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

On je na onlajn konferenciji za medije istakao da će ekipa sve učiniti da se posle 20 godina plasira na Evropsko prvenstvo, a za to će joj biti potrebno da prvo pobedi Norvešku, a potom i u novembru, u Beogradu, boljeg iz duela Škotske i Izraela.

– Naša želja je da ostvarimo dobar rezultat, sve ćemo uraditi da do njega dođe. Moramo da igramo na svoj kvalitet i da prilagodimo igru kako nama odgovara. Koliko ćemo biti inspirisani, koncentrisani, to su detalji na kojima moramo da poradimo. Sa druge strane oni imaju kvalitet, imaju i Halanda, kompaktni su – istakao je Tumbaković.

Tumbaković ističe da neće menjati formaciju koju je isprobao tokom septembra, kao i da je nemoguće da se ona potpuno uigra do Norveške.

– Malo je usko stručno pitanje, preko svake konferencije pokušavam da te sisteme prevedem u raspored igrača na terenu. U datom trenutku od igrača kojima raspolažem, mi pravimo i taj sistem. Da li možemo da se uigramo do Norveške? Naravno da ne možemo. Bićemo tu zajedno 7 dana, daj Bože da možemo jedan trening da napravimo onako kako hoćemo da nas niko ne ometa. Svi ostali treninzi su vezani za ono što se radi pre i posle utakmice, za opravak.

– Naša skauting služba i ja formiramo način igre na osnovu onoga što naši timovi igraju u svojim ligama. Nemamo desnog beka, ali i to je razlog zašto smo se opredelili za ovaj sistem. To je razlog zašto su trojica u defanzivni. Da li možemo da se uigramo, ne možemo, ali možemo da pratimo to što oni rade, da kroz video zapise i pokazivanje, učinimo da budu najbolji kada bude bilo potrebno.

Selektor ističe da nema nikakvog pritiska i da će se fudbal igrati i posle Norveške.

– Nema pritiska, ja spadam u kategoriju iskusnijih trenera koji su svašta prošli, ovo je samo prva utakmica koja je najvažnija. Treba da pobedimo Norvešku, ali nije ona presudna, imamo i meč posle. Neće biti smak sveta ako ne pobedimo, ali učinićemo sve da do toga dođemo – zaključio je selektor.

Selektor je za ovaj meč, kao i za naredna dva u Ligi nacija protiv Mađarske i Turske pozvao 30 fudbalera i kaže da na sve računa.

– Imamo tri utakmice, prva protiv Norveške je najznačajnija. Zato smo pozvali veću grupu igrača. Ko će da igra zavisi od njih. Kada se budemo okupili, opredelićemo se. Potrebni su nam kvalitetni igrači. Imaćemo samo sedam dana zajedno, nedovoljno da se uigramo – priznao je Tumbaković.

Srbija će 8. oktobra gostovati u Oslu, tri dana kasnije dočekaće Mađarsku u Beogradu, dok je duel sa Turskom na programu 14. oktobra u Istanbulu.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime