Ljubiša Tumbaković više nije selektor Crne Gore, odlučeno je posle sastanka sa predsednikom FSCG Dejana Savićevića u kom se razmatra budućnost trofejnog trenera na klupi “Đetića”. Razlog je odbijanje Filipa Stojkovića, Mirka Ivanića, Adama Marušića i Marka Simića da nastupaju u utakmici kvalifikacija za EURO 2020. protiv reprezentacije Kosova.

Prema nezvaničnim informacijama, fudbaleri iz Srbije su se odlučili na taj potez zbog velikih pritisaka pred sam duel u Podgorici. Naročito se apostrofiraju Filip Stojković i Marko Ivanić, fudbaleri Crvene zvezde za koje se tvrdi da su potpali pod uticaj navijača kluba za koji nastupaju.

Dvojac Crvene zvezde se izvinio saigračima, Fudbalskom savezu Crne Gore i stručnom štabu, jer bi se igranjem protiv reprezentacije FS Kosova smatralo da prihvataju nezavisnost te teritorije.

Što se tiče Tumbakovića, ponuđeno mu je da ne bude na klupi samo prilikom duela sa večerašnjim rivalom, a da nastavi sa obavljanjem funkcije. Međutim, Tumbaković je istakao lična moralna načela i profesionalizam koji mu ne dozvoljavaju da ostavi ekipu na cedilu dve utakmice, a da ipak ostane selektor.

Najnovija saznanja su da će Crnu Goru voditi sa klupe Miodrag Džudović i Blagoje Leković. Osim Tumbakovića odlazi i asistent Aleksandar Janković, a Stojković i Ivanić više neće nositi dres Crne Gore. Marušić i Simić će biti u sastavu.

Meč počinje večeras od 20:45. Posle utakmice će se sastati Odbor za hitna pitanja.

Izvor:
Vestionline

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here