Selektor fudbalske reprezentacije Srbije rekao da je Portugalija bila bolja, a da su četiri primljena gola za analizu.

– Matematički još nismo izgubili šansu, igramo do kraja. Mnogo više smo očekivali od ove utakmice, ali smo naišli na stvarno maestralnu ekipu, sa pojedincima koji svojim individualnim sposobnostima mogu da reše utakmicu. Mogli smo da budemo mirniji u poslednjem pasu. Bio bih daleko srećniji da smo na poluvreme otišli u svlačionicu sa nulom. Tražićemo šansu, grupa je takva da teško može da se očekuje nešto, ali dok je matematički moguće, treba se boriti – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je izgubila s 4:2 u utakmici u kojoj je Tumbaković debitovao na mestu selektora.

Selektor je upitan za problem koji Srbija ima u odbrani, ne samo na duelu sa Portugalijom, nego i u prethodnom periodu.

– To je uvek bio problem, ne kod naše reprezentacije, već kod svih. Rezultat se gradi kada si čvrst i temeljan u odbrani, sve je lakše. Ipak je to proces i moramo da poradimo na tome. To što smo primili četiri gola je splet okolnosti. Ako ima nešto dobro, to je što smo dali dva. Ovo je za analizu i treba eliminisati te greške – kazao je Tumbaković.

Portugalski novinari su ga pitali da li je saglasan sa tim da je Portugalija zaslužila pobedu.

– Portugal je sjajna ekipa, sa sjajnim pojedincima, ima ih više, ne samo Ronaldo i Silva. Kada pogledate izmene, sve je jasno kakav oni imaju potencijal, ne u prvih 11, nego u celoj postavi. Možda smo mogli bolje da prodjemo da nismo primili gol u prvom poluvremenu, ali to je sve ‘da nismo’. Kapa dole Portugalu, došli su, pobedili i nastavljaju dalje – odgovorio je selektor Srbije.

Kritikovao je arbitra Džunejta Čakira odgovarajući na pitanje o ofsajdu kod gola Kristijana Ronalda i nedosudjenog penala.

– Mislim da se reprezentacija Portugala vrlo lagodno osećala ovde kod nas, imali su potpunu kontrolu kada je u pitanju sudija – rekao je Tumbaković.

1 KOMENTAR

  1. Nista novo u zemlji Srbiji, 2 : 4 u sred Beograda sto je sigurno jako bolan poraz. Nasa ekipa je ustvari igrala sa dve samostalne ekipe (odbrana i napad) a koje jedna sa drugom nije imala nikakve veze. Odbrana je imala problem pritiska Portugalaca i nije bila u stanju da loptu (kreativno) izigra iz svoje polovine nedostatkop ponude kretanja i pomoci srednjeg i napadackog dela ekipe kao i same odbrane (pa su je vecinom ispucavali na slepo) a uz to pojedinci nisu bili mentalno na nivou, sto se moglo videti kod primljeni golova. Ovakav poraz se moze desiti (vidi Nemce) ali ne cesto, meni jos teze smeta ovo „NISTA“ posle, kao sve je normalno, imamo sanse itd. Nemamo u javnosti nikakvu kulturu rasprave i kritike a to je zalosno , jer nije sve u redu niti ce biti sa istim gledistem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime