EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbaleri Švajcarske savladali su Tursku 3:1 (2:0) u poslednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu.

Švajcarska je uprkos ubedljivoj pobedi završila na trećem mestu sa četiri osvojena boda, koliko je osvojio i Vels.

Sa Velsom su odigrali 1:1, pa je odlučivala gol razlika, koja je na strani Velsa. ”Zmajevi” su otišli sa drugog mesta u osminu finala, dok će Švajcarska najverovatnije ići u nokaut fazu kao jedna od od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Bio je ovo jedan od najzanimljivih mečeva na prvenstvu, pošto se igralo otvoreno i sa velikim brojem šuteva na gol (40 na gol, 15 u okvir).

Turska je u prvih pet minuta imala tri šuta – dva su išla pored gola, a jedan je sjajno odbranio Jan Zomer, koji je u prvom poluvremenu imao tri odlične odbrane.

Delovalo je da su Turci sjajno ušli u meč i da mogu do rezultata na ovom meču, ali onda Švajcarska iz prvog napada na meču u šestom minutu postiže gol.

Haris Seferović snažnim udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora pogađa donji desni ugao i donosi prednost Švajcarskoj.

Bio je to lep gol, a još lepši postigao je Đerdan Šaćiri u 26. minutu za 2:0.

Desnom nogom pogodio je rašlje i bacio reprezentaciju Turske na kolena.

Samo dva minuta kasnije je izašao 1 na 1 sa Čakirom posle kontre i već tada mogao da reši meč, ali je prvo bio sebičan, pa onda i neprecizan i od toga nije bilo ništa.

Zomer se do kraja poluvremena istakao se još dve odbrane i bio je prosto neverovatan, a na semaforu je posle prvih 45 minuta stajalo 2:0 za Švajcarsku.

Čakir i Zomer su imali po jednu sjajnu odbranu u prvih 10 minuta drugog poluvremena, a fascinantan je bio pogodak da smo već do 60. minuta videli 30 šuteva na gol i 13 u okvir.

Kaveči je postigao prvi gol za Tursku na Evropskom prvenstvu u 62. minutu.

Fintirao je i zalomio svog čuvara, namestio loptu na levu nogu i pogodio rašlje, pa je tako smanjio rezultat i nastavio reviju lepih golova.

Samo šest minuta kasnije, pukla je kontra i Zuber je perfektno pronašao Šaćirija, koji sa 10 metara pogađa za 3:1 u 68. minutu.

Mogla je to da bude i ubedljivija pobeda, ali je Džaka u 78. minutu pogodio stativu iz slobodnog udarca sa 16 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here