commons.wikimedia.org/Kaiser87
Split

U Hrvatskoj ove nedelje počinju dogovori o epidemiološkim merama za ugostitelje, hotelijere i privatni smeštaj kako bi turistička sezona barem delimično mogla da počne 1. juna, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Ugostitelji, hotelijeri i predstavnici udruženja privatnog smeštaja će na videosastancima s Ministarstvom turizma i Nacionalnim štabom civilne zaštite dogovarati epidemiološke mere s ciljem da, kako su rekli sagovornici lista i resornog ministarstva, turistička sezona, barem delimično, počne 1. juna, a najkasnije 15. jula.

Ugostitelji su već upozorili da restorane, barove i kafiće neće ni otvoriti 11. maja budu li ti uslovi prestrogi, budu li morali da imaju velike razmake između stolova i da ugrađuju pleksiglase, jer će samo gomilati gubitke.

Zato su ugostitelji i turistički radnici Hrvatske obrtničke komore tražili da im se dopusti otvaranje i unutrašnjh prostora, prema uzoru na Austriju.

Pozivajući se na svoje informacije, Jutarnji piše da će se najverovatnije za početak ići samo na otvaranje objekata koji imaju terase, kako je i definisano vladinim zaključkom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here