EPA-EFE/SARAH YENESEL
Tejlor Svift

Obožavatelji američke pevačice Tejlor Svift, poznati kao “sviftiz”, podstiču ogromnu potražnju za avionskim prevozom u Evropi između maja i avgusta, kako bi pratili njenu turneju “Eras”, saopštila je danas španska kompanija za online rezervacije putovanja “eDreams ODIGEO”.

Potražnja za letovima za Stokholm u periodu od 17. do 19. maja, kada započinje turneja, skočio je šest puta u odnosu na isti period pre godinu dana, navode iz eDreamsa.

Zahtevi za letove za Varšavu, Edinburg, Liverpul i Pariz u danima oko koncerata Tejlor Svift skočili za 339%, 176%, 133% i 108%, prenosi Rojters.

Kompanija eDreams sa sedištem u Barseloni saopštila je da je najviše porasla transatlantska potražnja, što ukazuje na veliko interesovanje “sviftiza” iz Amerike da dođu na njene evropske nastupe.

Takođe je zapaženo povećanje putovanja u Cirih, Lion, Milano, Amsterdam, Beč, i Madrid, gde će Sviftova nastupiti. Ovi neuobičajeni podaci odražavaju uticaj te pevačice na globalnu muzičku scenu i značajni ekonomski doprinos njenih nastupa, koji je već primećen u SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here