commons.wikimedia/Vitaly V. Kuzmin
Ruski sistem S-400

Turska garantuje bezbednost podataka o protivvazdušnim sistemima S-400 kupljenim od Rusije, izjavio je danas Ismail Demir, turski zvaničnik zadužen za vojnu industriju.

– Rusija je izrazila zabrinutost zbog (bezbednosti) podataka o S-400, i Turska obećava da će ih štititi – izjavio je Demir za jedan turski list, a prenosi ruska novinska agencija Tass.

Prošlog meseca, američki senator Džon Tun predložio je amandman na zakon o nacionalnoj odbrani prema kojem bi SAD mogle da kupe sisteme S-400 od Turske, a time bi, kako je izvestio američki list “Difens njuz”, bila prevaziđena pat pozicija između Vašingtona i Ankare u pogledu učešća Turske u američkom programu proizvodnje lovačkih aviona pete generacije “F-35 lajtning II”.

Bela kuća je sredinom ovog meseca saopštila da odluka Turske da kupi sisteme S-400 onemogućava trajno učešće te zemlje u projektu proizvodnje lovaca F-35.

Rusija je u septembru 2017. saopštila da je potpisala 2,5 milijardi dolara vredan ugovor o isporukama sistema S-400 Turskoj, a prva isporuka obavljena je jula prošle godine.

5 COMMENTS

  1. У мом селу од вајкада : ТУРЧИНУ И ПАКЧЕТУ НИКАДА НЕ ВЕРУЈ.

  2. Pa tako kazu za Srbe,cast izuzecima:”Srbinu neveruj ni kad ti poklon nosi”A sto se S400 tice nisu bas toliko ludi da ga daju Amerima jer zbog njih su ga i uzeli za nedaj Boze.Ne zato sto vole Ruse vec sto nevole bas ni Amerikance!!!! Trude se da kupe i patriot da bi ga koristili protiv Rusa za nedaj Boze!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here