EPA-EFE
Turski vojnici

Zamenik predsedavajućeg vladajuće turske Partije pravde i razvoja Numan Kurtulmuš rekao je da će Turska pobediti u ratu u Siriji.

Turski političar je za televiziju „Haberturk“ rekao da sve što se događa na severu Sirije predstavlja pitanje nacionalne bezbednosti za Tursku.

– Namera Turske je apsolutno jasna. Nikada se nećemo nalaziti u Siriji sa namerom okupacije. Nećemo demonstrirati svoje prisustvo zalažući se za bilo koju etničku grupu – objasnio je Kurtuluš.

On je dodao da je cilj da se teritorija od 30 kilometara, o kojoj je predsednik Redžep Tajip Erdogan govorio u Generalnoj skupštini UN, pretvori u zonu bezbednosti i osigura povratak sirijskih izbeglica.

– Na kraju, stupamo u rat. Stojimo lice u lice sa ratom u kojem će, iako unutar određenih granica, ove teritorije biti očišćene od terorističkih organizacija. Voljom Svevišnjeg, nadam se da ćemo pobediti – objasnio je Kurtuluš, govoreći o mogućoj vojnoj operaciji Turske na severu Sirije.

– Hoće li SAD konačno sarađivati sa Turskom, najstabilnijom, najdemokratskijom zemljom na Bliskom istoku, svojim saveznikom, čija je populacija 82 miliona, ili će preferirati partiju Demokratska unija, čiji broj militanata varira između 5 i 10 hiljada – nastavio je turski političar.

On je napomenuo da smatra da se, nakon direktive američkog predsednika, neće povlačiti preduzeti koraci.

1 KOMENTAR

 1. Nekase stide sve naj mocnije drzave na
  svijetu i ostali koji mirno posmatraju kako , Turska ide na Kurde da ih ocisti nacisto,
  nacisto. Toje ne shvatljivo uzas sramno
  ubijati narod, koji se bori za opstanak.Kurdi
  imaju pravo na zivot i slobodu kao i svi mi.
  Zasto, zasto i zasto masakriraju, tenkovima
  ruse sve sto je prednjima avijonima usmscuiju
  zene i maloletnike otrovnim bombama. U
  zatvorima muce Kurde , stavljaju im zicu sa
  strujom na prstima i pene, toje neshvatljivo
  toje tortura svi vidimo i znamo a niko nista
  ne preuzima. Zalosno, sramno, bedno i mizerno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime