EPA/ERDEM SAHIN
Turski tenkovi

Jermenija će odgovarati za svaku provokaciju i napad na Azerbejdžan, rekao je ministar odbrane Turske Hulusi Akar na sastanku sa azerbejdžanskom delegacijom, prenosi Anadolija.

Akar je podsetio da je nakon „provokacije jermenske vojske“ na granici sa Azerbejdžanom turski lider Redžep Tajip Erdogan razgovarao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Šef turskog vojnog resora je obećao da će zbog poslednjih događaja biti preduzete sve potrebne mere.

– Odlučno osuđujemo podli napad na Tovuski region Azerbejdžana. Bol Azerbejdžana je naša bol. Pogibija azerbejdžanskih vojnika neće ostati bez odgovora – zapretio je Akar.

Turska je više puta izrazila podršku Azerbejdžanu zbog zaoštravanja konflikta sa Jermenijom. Između ostalog, turska vojska je saopštila da je spremna da podrži azerbejdžansku stranu protiv Jermenije.

Oružani sukobi koji su počeli 12. jula na jermensko-azerbejdžanskoj granici nastavljaju se četvrti dan zaredom u graničnim regionima – Tovuskom i Tavuškom, koji se takođe graniče sa Gruzijom i nalaze se nekoliko stotina kilometara od nepriznatog Nagorno-Karabaha, gde je situacija trenutno mirna.

Brojne zemlje i međunarodne organizacije pokazale su zabrinutost zbog sukoba Azerbejdžana i Jermenije i pozvale strane na dijalog. S tim u vezi, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je ranije Baku i Jerevan na momentalni prekid vatre i da pokažu suzdržanost imajući u vidu preuzete obaveze.

 

5 COMMENTS

  1. Moze se razumeti da je njihov bol i vas bol, ali bol bi mogao postati i nesnosljiv, jer prisiljavate hriscane da se bar delimicno ujedine. Ali, ni vojna podrska nije potrebna. Mislili ste da je svet zaboravio vase divljanje i milionske masakre, koje ste pocinili nad nemocnima. Mozda se i ceka na vase mesanje. Razmislite!

  2. Када Турке буде стигао гнев свих народа који су угњетавали мислим да ће доживети нови холокауст

  3. Vi imate nesto o genocidu,imate li obraza!!!!!???? Karabah je Azerbejdzanski,oteli Azerima kada su bili slabi,doslo vreme za naplatu!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here