commons.wikimedia/Sokolrus
Ruski raketni sistem "Tor-M2

Ruski protivavionski raketni sistemi mogu da unište udarne izviđačke bespilotne letelice, uključujući turski “Bajraktar TB2”, piše ruski list VPK (“Vojno-industrijski kurir”).

Jedno od efikasnih sredstava protiv napada dronova su kompleksi “Tor-M2KM”. Oni mogu istovremeno da otkriju 48 ciljeva, prate deset i pogađaju četiri. “Bajraktar ​​TB2” nema šanse da preživi u dometu ovog sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO), navodi se u članku.

Još jedno domaće sredstvo protiv bespilotnih letelica je sistem PVO “Sosna”. Ovaj kompleks može da otkrije letelice na udaljenosti od 30 kilometara, a krstareće rakete i dronove na 12 kilometara. Zona zagarantovanog presretanja doseže 1,3-10 kilometara, a visina 0,002-5 kilometara.

U Rusiji se trenutno radi na kompleksu “Pticelov” čiju municiju, u poređenju sa municijom “Sosne”, odlikuje nova raketa većeg dometa i visine presretanja.

Između ostalih sredstava za borbu protiv bespilotnih letelica efikasan je i PVO sistem srednjeg dometa “Buk-M2E” i protivavionski artiljerijski sistem “Derivacija-PVO”. U članku se naglašava da Rusija već sada ima dovoljno vrsta oružja da se “nosi sa ovim prilično demonizovanim” “Bajraktarom TB2”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime