Tanjug/AP
Novak Đoković

Dominirala je Džoana Konta na teniskim terenima punu deceniju, uspela je da se domogne tri polufinala grend slem turnira, pre nego što je iznenada u decembru prošle godine odlučila da sa samo 30 godina objavi kraj karijere.

Prvi posao posle tenisa našla je kao gost u emisija posvećenim belom sportu, a još jednom je tamo stala u odbranu Novaka Đokovića. Nekadašnja britanska igračica smatra da je cela situacija oko deportovanja izuzetno tužna.

– Mislim da je u celini situacija tužna. Jako je tužno videti nekoga ko se zaista jako trudio da radi prave stvari za ljude, navijače, turnire… On je jako darežljiv i sa novcem i sa svojim vremenom – kritikuje Australiju britanska teniserka.

Konta kaže da je velika šteta po sam Australijan open to što na njemu neće zaigrati Novak Đoković.

– Mislim da je loše što je neko takav u ovakvoj situaciji, a volela bih da mogu da vidim Đokovića kako se bori za svoj 21. grend slem. To bi bilo istorijsko dostignuće, a svi hoćemo da budemo deo istorije – nastavila je sa podrškom Novaku ova teniserka.

Ističe za kraj da verovatno ni sama nije svesna, kao ni mnogi ostali, kroz šta je sve Novak prošao u poslednjih desetak dana i da će se to videti tek kada prođe određeno vreme.

– Trenutno mu je verovatno potrebno malo vremena da se oporavi od svega što se desilo u Australiji. To je bilo jako neprijatno i ne mogu ni da zamislim koliko je stresa doživeo i koliko je energije potrošio na to. Tako da mislim da će se malo odmoriti. pripaziti na sebe, biti sa svojom porodicom i onda videti šta će da radi u budućnosti – zaključak je Džoane Konte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here