www.unsplash.com

TV piraterija postala je veliki i unosan posao od pojave ilegalnih striming IPTV platformi, koje olakšavaju distribuciju, tržište i prodaju ilegalnih pretplata na hiljade kanala.

Na to je ukazao, na konferenciji o borbi protiv TV piraterije, u organizaciji holandske trgovinske organizacija NLconnect, Markmonitor-ov strateški direktor za borbu protiv piraterije Pol Džonson.

On je rekao da je zatvaranje velikog broja ilegalnih servera izazvao velike probleme velikom broju ilegalnih IPTV platformi.
Iz elektronske poruke jedne grupe pirata pod nazivom “Fiš TV” tvrdi se da je pogođeno najmanje 50 miliona korisnika piratskih usluga.

Markmonitor-ovo istraživanje je otkrilo da se prosečna pretplata na piratsku TV uslugu prodaje za 9,90 evra mesečno.
Džonson je pokazao kako je gledaocima lako pronaći i pretplatiti se na ilegalnu uslugu.
Naveo je primer IPTV Smarters, dostupne u Epl i Gugl storovima, preko kojeg je moguće ostvariti pristup hiljadama emitovanih i premijum kanala.
Holandski provajderi hostinga popularni su među piratima, a samo pretprošle godine je sa mreže skinuto 93 servera, zbog čega se policija poziva na još aktivnije delovanje.
Televizijsko piratstvo je fenomen prevare u kojem se na ilegalan način, za pare, nude kodirani TV kanali.

Ilegalna TV ponuda često uključuje i opšte TV kanale i premijum TV kanale, a tako i sportske kanale, koji su najtraženiji.
Na konferenciji je ocenjeno da, iako se postižu uspesi u borbi protiv TV piraterije, čini se da je to “pokretna meta”.
Savetuje se korisnicima i potencijalnim korisnicima da koriste samo usluge legalnih provajdera jer će tako izbeći da budu žrtve prevare, a dobiće željenu uslugu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here