EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Američka kongresmenka Mardžori Tejlor Grin unela je amandman na nacrt zakona o pomoći Ukrajini, iz kojeg proizilazi da će svi koji su glasali za pružanje pomoći Kijevu morati da se priključe redovima ukrajinske vojske, piše “Njuzvik”.

“Mardžori Tejlor Grin predstavila je amandman na nacrt zakona o stranoj pomoći u skladu sa kojim će članovi Kongresa koji glasaju za pružanje pomoći Ukrajini biti dužni da stupe u redove Oružanih snaga te zemlje”, piše list.

Kongresmenka je na društvenoj mreži “Iks” napisala da oni koji žele da finansiraju sukob treba sami da odu na bojno polje i “demonstriraju svoju podršku Ukrajini”.

Ranije je Bela kuća saopštila da je američki predsednik Džozef Bajden podržao pakete pomoći vredne 60,84 milijarde dolara za Izrael, Ukrajinu i partnere u Indo-pacifičkom regionu, a takođe je pozvao Kongres da ih brzo usvoji.

Američke vlasti su saopštile da su u decembru ostale bez sredstava za Ukrajinu i da, dok Kongres ne odobri nova sredstva, neće moći da obezbede nove isporuke oružja i municije.

2 COMMENTS

 1. ТАКО ЈЕ
  БРАВО
  ТО ЈЕ ПОДРШКА
  ТРЕБАТЕ ЛИЧНО ДА ИДЕТЕ
  УКРАЈИНА СИГУРНО ПОБЈЕЂУЈЕ

  🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here