EPA-EFE/NEIL HALL
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi da preskoči Australijan open i tako odložo pohod na 21 grend slem titulu koja bi ga izdvojila na večnoj listi u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera. 

Razlog nije u Novakovoj želji da nastupi u Australiji, jer se to ne dovodi u pitanje, ali je reč o novim merama u državi Viktorija u kojoj je i Melburn, gde po novim odlukama nadležnih organa svi zvaničnici (zaposleni u raznim sektorima) uključujući i sve profesionalne sportiste moraju da se vakcinišu do 15. oktobra. U opticaju za obavezne vakcine je otpilike 1.25 miliona ljudi.

Do tada moraju primiti barem prvu dozu vakcine.

Zasad je jedina nepoznanica da li to važi i za profesionalne sportiste koji će na kratko boraviti u državi Viktorija, kao što je to upravo slučaj sa teniserima koji dolaze da se takmiče na Australijen openu.

Podsetimo, Novak Đoković brani trofej u Melburnu, gde je inače i osvojio najveći broj najvažnijih pehara – ukupno devet.

Novaku ne pomaže ni činjenica da je preležao koronavirus, zarazio se još prošle godine, pa ni prisustvo antitela mu ne garantuju da će bez vakcine moći da prođe stroge mere u Melburnu, čak ni negativan test na koronu.

Prema zakonima koji vladaju u državi Viktorija svi koji su na listi za vakcinaciju primiće cepivo bez obzira na to da li su već imali koronavirus.

Do početka Australijan opena ima još nekoliko meseci pa ostaje da se vidi kako će reagovati nadležni u Melburnu, a isto važi i za veliki broj sportista i tenisera, među kojima ima dosta onih koji nisu primili vakcinu.

1 COMMENT

  1. Што се неби вакцинисао? То је мање опасно од барене детелине за доручак, ручак и вечеру. Већ изгледа као да је пуштен из Јасеновца. А да не говоримо о брчкању у чаробним, подземним водама босанских пирамида, где може да добије запаљење плућа, без короне.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here