commons.wikimedia/Gugerell

U Austriji je danas školama, sudovima i Jevrejskoj zajednici upućeno više pretnji bombama.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, primljene su pretnje bombama u sudovima u Beču, Gracu i Sankt Peltenu, Jevrejskoj zajednici i školama Magistrata 56 u Beču. Ministarstvo smatra da su pretnje bombama vezane za suđenja i policijske akcije koja su u toku protiv osoba sa islamističke scene.

U pretećim pismima se ukazuje i na rat u Ukrajini, a ima i antisemitskih poruka. Tako između ostalog stoji: “Bombe kao osveta za vašu pomoć Ukrajini. One ubijaju našu braću iz Čečenije”. Policija je preduzela odgovarajuće mere i nadležne jedinice su izvršile pretres objekata.

– Direkcija za državnu bezbednost i obaveštajne službe (DSN) započela je istragu. Pretnja islamističkim terorizmom je u fokusu tih vlasti, koja je u tesnoj saradnji sa drugim evropskim partnerima – poručio je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

On je podvukao da će austrijske vlasti dosledno i svim sredstvima delovati protiv svih koji pokušavaju da zastraše državu. Pred sudom u Gracu je počelo suđenje protiv četvorice osumnjičenih džihadista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here