U Beču obeležen Dan državnosti Srbije

0

Zahvalnost za dobru saradnju: Dodela priznanja vojnim izaslanicima
 

Goste su na ulazu bečke Diplomatske akademije dočekali Milovan Božinović, ambasador Srbije u Austriji, Miroslava Beham, ambasador Srbije pri međunarodnim organizacijama u Beču i potpukovnik Dragan Antanasijević, vojni izaslanik.
 

Pomoć sponzora

Prijem u Diplomatskoj akademiji ambasada i misija su priredili uz pomoć sponzora, pošto je Republika Srbija u vreme ekonomske krize prinuđena na štednju, pa u nekim zemljama diplomatska predstavništva Srbije nisu ni organizovala prijem.

Prijemu se odazvao veliki broj gostiju – visoki predstavnici austrijske vlade, predstavnici Ministarstva inostranih poslova Austrije, Ministarstva finansija, nauke, kao i drugih državnih i privrednih institucija Austrije, ambasadori akreditovani u Austriji, vojni izaslanici, kao i šefovi misija pri međunarodnim organizacijama i srpske dijaspore.
 

Ovogodišnji prijem bio je prilika da se gostima predstave novi ambasador Milovan Božinović, kao i novi izaslanik Vojske Srbije potpukovnik Dragan Antanasijević i da se od kolega oprosti dosadašnji vojni izaslanik potpukovnik Predrag Vorkapić.
 

Ambasador Božinović je pozdravljajući goste objasnio značaj praznika Sretenje i govorio o ciljevima aktuelnih vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here