Sportske igre mladih

Deci Čačka pripala je čast da se u njihovom gradu zapali plamen prijateljstva na početku devete sezone Sportskih igara mladih. Igre i dečaci i devojčice iz ovog grada slave mali jubilej, pet godina druženja. Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Čačka, atletičarka Ivana Ilić i karatista Stefan Joksić.

Takođe, podršku novim SIMOVCIMA pružili su i nekadašnji učesnici Međunarodnih završnica Sportskih igara mladih u Splitu i Sarajevu, odbojkašice „Borca“, basketaši iz ekipe „Mambe“ i teniserka Sare Đunisijević, koji su odigrali i revijalni duel „Lino između dve vatre“.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je da je ponosna kada vidi koliko se deca raduju Igrama i da se nada da će i u devetoj sezoni Igre stići do svakog deteta u Srbiji koje želi da se druži i bavi sportom.

– Deca iz su svojim ponašanjem na terenu i van njega opravdali zvanje SIMOVAC – dodala je Mihajović.

Zamenik gradonačelnika grada Čačka Vladan Milić je rekao da to što se Sportske igre mladih organizuju po peti put u Čačku pokazuje da su ovoj organizaciji prepoznali da je Čačak grad dece i sporta. Čačani su ovom prilikom pokazali interesovanje da se baš u njihovom gradu naredne godine proslavi deseti rođendan Sportskih igara mladih.

Pored zamenika gradonačelnika Vladana Milića, otvaranju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, koordintorka SIM-a za Čačak, Ivana Vukajlović i legende sporta u Čačku, Radmilo Mišović, Slavoljub Piper i Marko Marinović Malina.

Edukacija o zaštiti životne sredine „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, a koja zauzima važno mesto u ovogodišnjoj sezoni Sportskih igara mladih, održana je u SC „Mladost“. U okviru globalne kampanje kompanije “Svet bez otpada”, dečacima i devojčicama starijim od 13 godina, kroz zanimljive činjenice ukazuje se na ulogu koju imaju u održivom razvoju. Na ovaj način samo je nastavljena ekološka priča koju su SIMOVCI u Čačku započeli sadnjom pet mladih sadnica u čast pet godina Igara u ovom gradu.

Iz Sportskih igara mladih najavljuju nastavak kvalifikacionih turnira u svih deset sportova, kao i Karavana radosti i prijateljstva. Cilj je da u ovu najlepšu sportsku priču u regionu uključe što više dečaka i devojčica iz cele Srbije i da im se pored bavljenja sportom omogući da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Svi programi za decu su besplatni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here